Skip to content

Hotell Vilhelmina

INTRESSERAD AV HOTELL I VILHELMINA?

Hotell Vilhelmina: Att uppleva södra lappland och dess ljuva natur är en upplevelse i sig utöver alla aktiviteter som erbjuds. I det natursköna landskapet i Vilhelmina ligger Lundqvist stugmotell, välkommen in och läs mer om oss och den idylliska logi vi erbjuder.

Om vårt charmiga stugmotell:

Lundqvist stugmotell ligger i centrum av Vilhelmina i Södra lappland, men trots vårt centrala läge är det ett lugnt och trevligt område beläget i trädgårdsmiljö. Om du letar efter ett hotell vilhelmina så borde du definitivt besöka oss.

Lundqvist Stugmotell är ett familjeföretag som idag drivs av Thord Lundqvist, men grundades av Thords föräldrar Gunborg och Ernfrid Lundqvist i mitten på 1950-talet. I företaget arbetar Thord och dottern Maria.

I begynnelsen stod några småstugor och ett ”servicehus” ute på gården men under mitten på 1970-talet och till mitten på 1980-talet byggdes de tre befintliga stuglängorna med totalt 12 stuglägenheter och 36 bäddar. Alla stuglägenheter är utrustade med husgeråd, pentry, wc, dusch, tv, mikrovågsugn, kaffebryggare/perkulator. Valfrihet av boendeform gör motellet lite unikt och vi hoppas att du som gäst ska trivas i din stuga vilhelmina under din vistelse hos oss.

Vi har en välsorterad Ski-Shop där ni kan köpa eller hyra utrustning till valfria fritidsaktivitetet som man inte ska gå miste om när man hyr hotell Vilhelmina. Oavsett årstid finns det alltid något att göra i det storslagna naturrike som södra lappland och Vilhelmina erbjuder.

Vi hyr ut cyklar av varierande former beroende på vad ni har för behov. Vi har mountainbikes, unisexcyklar, en damcykel med barnstol och barncyklar finns att tillgå.
Mer information om vår cykeluthyrning finner ni under ”Ski-shop” på vår hemsida.

Trådlöst Internet finns självklart i motellet, be om lösenord i receptionen.

Hit kan du dessutom enkelt resa oavsett om du tar dig hit med buss, bil, tåg eller flyg. Vårt charmiga stugmotell ligger efter Volgsjövägen som även är E45, Sagavägen, Vildmarksvägen och Inlandsvägen.

Hos oss på Lundqvist Stugmotell har ni nära till all service som finns i samhället vilket kan vara bekvämt. Det finns butiker med generösa öppettider (t.ex Statoil som har öppet dygnet runt), flertalet matställen, nöjen, ett välsorterat bibliotek, och en fin simhall med bubbelpool, varmvattenbassäng och ångbastu.

Hotell Vilhelmina
Hemtrevlig atmosfär
Bra kundservice
Naturskön miljö
Upptäck Vilhelmina

Hotell Vilhelmina

Varför ska just du ska besöka Vilhelmina i Södra Lappland?

Den storslagna natur vi är berikade med i Vilhelmina erbjuder både möjlighet till fantastisk jakt, fiske och underbara fjällturer. Vintertid har vi nära till skidspår och skoterled samt kvällsöppen slalombacke.

Södra Lappland och att hyra hotell Vilhelmina är en unik upplevelse. Här bor du mitt i en storslagen natur och ett landskap som få ställen i världen har att erbjuda.
När man säger att Sverige är vackert med sin unika natur skulle man kunna syfta direkt på Lappland, Vilhelmina och det natursköna landskap som erbjuds.

Aktiviteterna du erbjuds här är unika. Vintertid kanske du åker skidor i en vacker slalombacke, åker skoter genom vackra dalar, dricker vatten ur en källa eller tar en fantastisk slädtur med slädhundar.

En fjällvandring med fiske eller att paddla kanot i lugna vatten genom fjället är populära aktiviteter som många tycker är en fantastisk upplevelse. I Södra Lappland kan du vara ett med naturen och du som gillar friluftsliv kommer känna dig hemma.

Om du är intresserad av jakt erbjuds det fina jaktmarker i ett fantastiskt landskap. Här kan du jaga ripa med fågelhund, vilket brukar vara populärt inom jaktkultur. Att kombinera detta med fjällvandring eller en kanottur är som gjort för en unik upplevelse du bara måste uppleva när du bor på ett charmerande hotell vilhelmina.

Här i Vilhelmina har du möjlighet att uppleva samekultur och se unika hantverk skapade av samerna. Hantverken är unika och extremt svåra att skapa, allt är skapat med slöjdkonsten som kallas för Duodji.

För vidare information om Vilhelmina kan du besöka www.vilhelmina.se. För mer information om vårat charmiga stugmotell och vid intresse av att hyra hotell vilhelmina kan du klicka in på ”motellet” på hemsidan.